40 grader inatt inget vidare i denna värme..

Nemone vaknade kvart över två inatt och hade 40 graders feber, hon var så het att det gick knappt ha henne hos oss.
Inget vidare i denna värma, i morse när vi gick upp hade hon 39 grader och jag hade knappt någon alvedon hemma till henne så snart drar jag till affären samt apoteket.

Hon ska få svalka av sig i badbaljan sen, ställa den i skuggan o lite svalare vatten så kanske det blir skönt för henne.

Nä nu är det dax att dra..

Tjing

Valrossen väntar.

Sitter här nu med min son och väntar på att A ska komma, Micke är o hämtar henne nu så de kommer väl här snart.
Max väntar massor på att A ska komma så de kan bada i poolen, jag tyckte nämligen att han kunde vänta tills hon kom innan han hoppade i. Det ligger till så att denna gossa älskar att bada och då menar jag verkligen älskar, han kan vara i en hel dag om han bara skulle få.
I förrgår så var vid sjön, max slängde sig i direkt knappt så han fick av sig kläderna innan han var i sedan badade han änna tills vi åkte hem och det var ca 3-4 tim efter.

Här hemma i poolen plaskar han i efter frukosten sedan är han i tills vi ska äta, sedna väntar han ca 15min efter maten och efter det är det dax igen.
Så håller han på hela dagarna så jag säger att han är som en valross, det värsta är att det spelar inte någon roll om det är kallt i vattnet han är i ändå.

Tog några kort  när han var i poolen igår men jag hittar inte sladden att föra över till datorn,  ska försöka hitta den så jag kan visa lite bilder på valrossen.

Nä nu ska jag sätta på kaffe så vi kan fika när micke o A kommer..

Tjing

Aj,aj och åter aj men mitt eget fel.

Skit vilken natt det har varit pga min dumhet igår när jag var med max till sjön ett par timmar, som man bäddar får man ligga eller hur säger man?

jo ungefär så här ser jag ut på rygg o nacke känns inget vidare lite mildare än på bilden men inte värts mycket.
 Är man klantig eller inte, själv tycker jag att ja är fruktansvärt klantig men inte f-n trodde jag att det skulle ta så förbannat mycket på den korta tiden.
Jag hade bikinibhå och ett tunt linne över, försöker låta bli o visa alla bildäck  för tillfället man behöver ju inte gör stranden helt folktomt.:)
Men jag tyckte inte jag satt länge med ryggen åt solen för jag försöker mer få färg i ansiktet o benen, för mina ben ser ut som de vita stolparna vid vägkanten som makerar att vägkanten :)
Så idag är det framsidan som gäller och får nog ha en tunn vit t-shirt på mig, linnet är nog ingen bra idé idag för det bränner för fullt på ryggen.

Ska snart väcka grabbarna har lovat attt åka iväg o bada nu på förmiddan, håller på att fylla poolen också så snart kan man bada iden tack o lov.
Ingen lust att bada i sjön om jag verkligen inte måste, självklart hoppar jag i om det är ett måste men inte annars tycker inte om att bada i sjöar.

Nähä dags att kyla ner ryggen igen, men ha det så gött i solen idag.

Tjing

Sol, speedway och en massa mer.

Vilken dag detta har varit, det började med att jag fick gå upp kl 05.40 ta nemone o göra henne i ordning.
M hade problem med att komma upp pga axeln o ryggen, så jag körde ner henne till dagis och sedan hem igen.
Satte mig vid datorn en sväng och sedan kände jag att ja började bli lite trött i ögat så det bar in i sängen en stund,
tror jag sov innan skallen han nudda kudden.
Men jag sov inte länge förrän jag vaknade igen av att det var som en j..la bastu i sovrummet,
f-n säger jag bara vad varmt det va och blir det så varmt inatt kommer jag inte kunna sova ett smack men det visar sig.

M åkte till jobbet på dan när han hade mjukat upp sig kan man säga, påvägen hem från jobbet så hämtade han hem Maxisen som ska vara kvar tills på söndag.
Det blev bara hem för honom och göra sig i ordning för i kväll var det speedway på sannahed och det ville vi inte missa,
vilken kväll det blev då först det fina vädret sedan vinst för indianerna kan inte sluta bättre.

Inte nog med det så hade vi då Max med oss, när vi kom till sannahed så gick vi in i klubbhuset och pratade med M´s faster som jobbar där ute. Väl inne där fick Max se att de sålte speedwayförare/cykel som han redan har då men nu hade de fått in i ett större format kan man säga, självklart så ville han ha en sådan men vi sa nej denna gång för vi tycker det är mycket pengar för en sådan sak. Denna speedway gubbe kostade 120kr de små kostar 50kr, visst max förstod oss och tjatade inget mer om det.
Helt plötsligt började han springa runt och samla burkar som alla andra barn på sannahed gör, vi frågade vad han skulle spara till för de flesta barnen springer o plockar ut tuggummin eller annat godis. 
Inte han heller för han skulle minnsan spara ihop till en sådna gubbe som kostar då 120kr, lyckatill lilla vän tänkte vi då och han fick hållas.
Men tills slut fick han ihop 106kr så 212 burkar lämnade han in till kiosken, m och jag tyckte han hade gjor´t ett kanon jobb alltså med att springa runt o samla burkarna.
M´s dotter o min max är 7år båda två och vi har gjort så att de får 20 kr var varje helg de kommer till oss, som då ska gå till godis eller vad de vill köpa för pengarna eller kanske t om spara ihop till något.
Så vi gjorde så att max fick sina 20 kr idag istället för på fredag så vipps han kunde köpa denna gubben då med speedway cykel till.
Denna speedway förare har då namnet Simon Gustavsson och nu har han bestämt sig för att spara ihop så han kan köpa en till som har namnet piotr protaseviqs (tror de stavas så).
Tycker det är jätte bra av honom att verkligen gå in för en sak o genomföra den..så nu ligger han stolt och sover i sin säng men speedway gubben stående på säng kanten ovanför honom..

Nemone var faktiskt hos mormor o morfar ikväll nä vi var på sannahed, hon är lite för liten än fast hon gillar motorfordon av alla slag.
Jo hon ska få en ny säng också, så nu åker spjälsängen ut, ska bli så skönt att slippa den.
Det är M dotter A´s gamla växar säng som nemone ska få sova i, perfekt tycker jag för att köpa en ny tycker jag är  så onödigt. att göra.

Nähä nu börjar kl ticka iväg och det är en ny dag i morgon igen..


så tjing på er så länge


Äntligen.

Äntligen är solen tillbaka för att stanna sägs det, men där är jag inte till 100% säker på om jag ska tro på än.
Men skönt var det att vakna upp i morse och se solstrålarna smyga sig förbi rullgardinen, kände mig faktiskt lite piggare än vad jag har gjort på ett tag.

Så idag ska jag o min son städa, han kom hem igår efter varit med sin mormor o morfar ute på en ö även tillsammans med han skusiner. Det är mina föräldrars bekanta som har sommarstuga på en ö i Laxsjön, dit åker mina föräldrar, min syster m familj samt de som äger stugan och deras barn o barnbarn.
Jag har aldrig varit riktigt för att vara där ute så därför har Lacke varit med där de senaste tio åren, har blivit en tradition för honom men nu sa han att nästa år ville han nog vara men mig o sambon istället och det får han gärna vara.

Jo jag måste berätta att en beknat till oss hans tjejs pappa fick hjärtingfarkt när de var på midssommarfirande, som tur var så klarade han sig och mår bra efter operationen. Usch sånt där tycker jag är så obehagligt och man får sig en funderare varje det gång sånt händer med personer som man vet vem det är, tankarna går mycket åt att ens förälder börjar bli  till åren.

Våran midsommar har varit bra, har tagit det lugnt o skönt hela helgen.
Pga att vi inte hade de stora barnen hemma iår hos oss åkte vi aldrig iväg o kollade på någon resning o dans av midsommarstång, men vädret var ju även till o från.

Abropå de stora små liven så kommer de nu till helgen, ja max kommer redan i morgon kväll och A kommer förmodligen som vanligt på fredag. Det är så fruktansvärt tomt utan dom här, visseligen håller nemone lådan till 100 % men ändå det är inte alls samma som när max o A är hos oss..

Nä nu är det dax att sätta igång annars kommer jag aldrig igång. 

Tjing.    

fasligt kalasande

Skolavslutningar, student i ösregn i går kan ju inte vara roligt för alla dessa som hade gjort sig fina för att fira sin dag.
Igår slutade Micke´s dotter lekis de fick gå i led från skolan till kyrkan i ösregn, man kan ju bara tänka sig att de flesta blev genomblöta och frusna. Jag var då inte med pga att barna fick bara ta med sig två vuxna, så självklart blev det Micke och A´s mamma som gick på hennes avslutning.
Mina slutade redan i torsdags, Lacke slutade på förmiddan och Max på kvällen så det blev evigt flaxande för dom den dagen.

Igår tog Micke´s systerdottes studenten, så fin hon var trots spöregn och svinkallt ute.
Hennes familj hade gjort ordning partytält ute på tomten och dukat fint, vissa satt ute i tältet men några satt faktiskt inne (jag en bland dom). Maten vi fick var suverän god och sedan till kaffet fick vi svenks jordgubbstårta som var bara otrolig gooooooooood.
Vi kom hem famåt åtta tror jag kl blev, barna fick hoppa i säng ganksa omgående pga att vi ska ju på kalas i dag också så de behövde sova.
Idag är det Micke´s faster som fyller 60 år och som det verkar så ska det inte regna alls lika mycket vad jag förstått,
men de har hyrt ett partytält samt har de carterings firma som sköter allt så det komma nog bli bra..
Men jag hoppas det blir någolunda varmt i tältet annars lär jag få problem i morgon att komma ur sängen om jag ska sitta ute i det kalla o råa luften, mina leder blir inte så förtjusta i det.

Nähä nu är det frukost dax till alla, får skriva mer sen.. och eventuellt lägga in lite bilder


Tjinng 


God Morgon i solen..

Jaha snart är det dags att åka in till örebro och få behandling på ryggen, axlarna och nacken, det behövs verkligen nu känner jag.
Ikväll ska jag till en bekant på spa visning, ska bli intressant och se vad som finns kanske till o med inhandlar något man vet aldrig.

Skönt med lite sol igen när man kliver upp ur sängen, men det är ingen vidare värme ute och det är verkligen järn nätter har jag märkt. Hoppas verkligen att värmen kommer nu och att de ska få vara vamt o skönt en tid framåt,
detta med all väder omslag är inget vidare för mina leder men som sagt bara att bita ihop..

Min lilla trullsa blir jag inte klok på alltså, hon släpar fram allt hon kommer åt och nu har hon börjat med att rota i låder mm som härom dagen när hon hade hittat sin mössa som är förliten...


När hon kommer med detta smilet så går det inte knappt inte att vara bestämd och säga ifrån ordentligt,
får verkligen bita sig i tungan för att inte börja skratta..


Sånt här är också roligt att hålla på med.




Ja de små liven.....

Nähä nu ska jag ta och göra mig i ordning, min buss går halv nio och vill inte missa den har ingen lust att ta
bilen in till satn. Är så förbannat dyrt att parkera tycker jag, visseligen är det skönare att ha bilen med in så man kan åka hem när man vill men ändå man spar en heldel pengar på att ta bussen..

Tjing så länge..

Träning idag, phu säger jag bara.

Igår var det dags för bassängträning igen, har varit inte varit där på ett tag nu pga värken och kanske lite slarv också men igår tog jag mig dit.
Kanske är bäst för annars kommer sambons farbror snart och hämter mig hahaha, han har bassäng träning också så vi brukar tala lite innan han kliver upp.
 Vi träffas nämligen på speedwayen också och så fort jag inte varit och tränat så går han på mig direkt och frågar varför jag inte varit o tränat..
Men igår så kom jag allt hahaha, där fick du lille gubben:) och jag är riktigt stolt över mig själv idag faktiskt,
tog i för kung o fosterland tror jag så jag är totalt tvär slut nu eller inte bara nu utan varit det sen jag kom hem..
Det värsta av allt är att man måste ha badmössa på sig när man är i bassängen, känner sig som en riktig primadonna ju i den blå badmössan som återanvänds.
Så nu börjar jag fundera på om jag kanske ska skaffa mig en egen badmössa, men har inte hittat någon riktigt än som jag tycker passar in.

  
 
Sådär ja här är några jag har hittat kanske något som passar mig hihihi..

Nu på eftermiddan ska min far o Micke köra skräp, jag o Nemone får allt vara inne idag tror jag
för Nemone är dyng förskyld igen och sen har hon mitt i allt på gång till ny tand igen.
Skulle behöve städa men jag har ingen bra dag i kroppen idag så det får vara för min del,
kroppen tar ju stryk pga vädret samt att jag tränade igår också.

Men det är bara att bita ihop och se glad ut....
Ihelgen ska vi gör anågot mysigt men allt är inte till 100 % planerat än,
ska forsätta med det här nu efter jag dru

RSS 2.0